Какво си казаха Ердоган и Елон Мъск? Задава се нещо много голямо

Може да променят световната икономика

Какво си казаха Ердоган и Елон Мъск? Задава се нещо много голямо | StandartNews.com

Една необичайна среща в Ню Йорк може да промени световната икономика. Тя вещае нещо много голямо.

Турският президент Реджеп Ердоган прие Илон Мъск в хотел Türkevi в Ню Йорк.

Министърът на външните работи Хакан Фидан, министърът на промишлеността и технологиите Мехмет Фатих Качир, председателят на Комисията по промишленост, търговия, енергетика, природни ресурси, информация и технологии към ТБММ Мустафа Варанк и ръководителят на президентската служба за цифрова трансформация Али Таха Коч също присъстваха на приема, който беше закрит за пресата.

По време на разговора президентът Ердоган призова компанията Tesla на основателя на Tesla и SpaceX Илон Мъск да открие седмия си завод в Турция.

Държавният глава обяви възможността за сътрудничество със SpaceX в рамките на изпълнението на космическата програма на Турция.

По данни на президентската служба за комуникации Ердоган е разказал на Мъск за технологичните пробиви на Турция, програмата "Визия за цифрова Турция" и Националната стратегия за изкуствен интелект.

Той припомни, че навлизането на Tesla на турския пазар съвпадна със стартирането на производството на Togg.

Мъск присъства на срещата заедно със сина си.

По време на срещата президентът Ердоган заяви, че Турция е една от най-важните страни-производителки в областта на високите технологии, и посочи като пример успехите, постигнати в областта на безпилотните летателни апарати.

В отговор Елон Мъск заяви, че според него войните на бъдещето ще се водят между съвременни безпилотни летателни апарати и те са наясно с интереса на света към БЛА Bayraktar.

Турският президент покани Мъск на фестивала Teknofest в Измир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай