Четвъртък,

Какво ни чака след войната? Предупреждение от Бил Гейтс

От: Агенция Стандарт -
58516
Какво ни чака след войната? Предупреждение от Бил Гейтс
A
A
A

Повишаването на лихвените проценти по света може един ден да се превърне в глобален икономически спад, казва милиардерът, основател на Microsoft Бил Гейтс.

Предприемачът оценява текущото състояние на събитията в Украйна като много сериозно събитие, което от гледна точка на щетите за световната икономика е много по-болезнено в сравнение с последствията от пандемията на коронавирус.

"Борсовите мечки", смята милиардерът (участниците на пазара, които печелят на фондовата борса, пада чрез продажба на ценни книжа), имат всички сериозни аргументи за това.

Конфликтът в Украйна, посочва Гейтс, повиши цената на суровините, влоши логистичните проблеми и увеличи държавния дълг, пише "Блиц". Опитите на длъжностни лица и съответните служби да овладеят инфлацията доведоха до повишаване на лихвените проценти.

По-рано Гейтс прогнозира ранно покачване на леката икономика след пандемията. В момента на бизнеса острата фаза на коронавируса няма да бъде до 2022 г., въпреки появата на делта, която е много заразна.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички