Кадиров каза кога ще свърши войната и кой е на ред след Украйна

Западът ще падне на колене, заяви чеченският лидер

Кадиров каза кога ще свърши войната и кой е на ред след Украйна | StandartNews.com

Русия трябва да денафицира и демилитаризира Полша след приключването на войната в Украйна, обяви чеченският лидер Рамзан Кадиров в коментар за молбата за оръжие на полското правителство към САЩ.

"Варшава успя да изчерпи собствените си военни ресурси в рамките на подкрепата си за Украйна и сега е объркана: какво ще стане, ако Русия започне да денацифицира и демилитаризира следващата страна след успешния край на СРС (специалната операция)? В края на краищата, след Украйна на картата е и Полша! Няма да го крия, аз лично имам такова намерение", пише Кадиров, информира offnews.bg, цитирайки Moscow Times.

По думите му Русия трябва да помогне за организирането на референдум за автономията на Силезия, по-голямата част от която е част от Полша.

"Според мен този регион заслужава специален независим статут", отсича чеченецът.

Що се отнася до това кога ще приключи войната с Украйна, Кадиров прогнозира, че това ще стане "преди края на годината".

"Европейските държави ще признаят погрешността на действията си, а Западът ще падне на колене", уверен е той.

Това не е първият случай, когато Кадиров заплашва членката на НАТО. През май той обеща да се справи с Полша "за шест секунди", ако Владимир Путин нареди. Според Кадиров полските власти са започнали "лоши игри" с Русия, като са прехвърлили оръжия в Украйна и са пратили там наемници.

По-късно Кадиров заяви, че Полша като държава дължи появата си на Съветския съюз, а оцеляването си - на Русия. Депутатът от Държавната дума на "Единна Русия" Олег Морозов пък постави Полша начело на "опашката за денацификация".

В края на юни Рамзан Кадиров не подмина и Румъния, като я включи в черния списък.

"Колкото по-голяма е страната, толкова по-интересна е тя. Ние ще диктуваме правилата", обяви той.

Неотдавна руският външен министър Сергей Лавров каза, че "Молдова може да бъде следващата Украйна". Според него Западът е заложил на молдовския президент Мая Санду, която "просто иска да се присъедини към НАТО... и като цяло е готова на всичко". Молдовското външно министерство определи думите на Лавров като "част от вече добре познатата заплашителна реторика на руската дипломация. Министерството подчерта, че страната е поела курс към присъединяване към ЕС и че това решение е било подкрепено от гражданите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай