Извънредно предупреждение! Какво се задава в Гърция

Каква е опасността

Извънредно предупреждение! Какво се задава в Гърция | StandartNews.com

Гръцката национална метеорологична служба EMY издаде във авариен бюлетин предупреждение за влошаване на времето с проливни дъждове и бури. Според метеоролозите фронт с лошо време ще връхлети страната от вечерта на вторник, 21 ноември, като ще започне от западните райони. В сряда южната част на страната, както и островите в източното Егейско море ще бъдат засегнати от лошо време, предаде Bulgaria ON AIR.

Очакват се проливни дъждове и гръмотевични бури от вечерта в Западна Гърция, по-точно Йонийско море, Епир и западна Стерея, а утре в Йонийско море, Епир, западна Стерея, западен Пелопонес, острови в източно Егейско море и Додеканезите, столичния регион на Атика. Частична облачност до следобед в южните части на Пелопонес, западен Крит и Цикладските острови, а от обяд над източните райони на Тракия.

През нощта - сряда срещу четвъртък се очаква отслабване на интензивната метеорологична обстановка.

В Атина според прогнозите ще има гръмотевична буря сутринта на 22 ноември, температурата сутринта ще е 9-10°C, следобед до 21°C. Слабо ветровито време, с пориви на вятъра по време на гръмотевични бури. През деня валежите ще се повторят няколко пъти. В четвъртък следобед времето ще се подобри. Дъждовното време обаче отново ще се върне в събота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай