Изстрели на 3 км от Белия дом

Един е загинал, петима са ранени

Изстрели на 3 км от Белия дом | StandartNews.com

Поне един човек е загинал, а петима са били ранени вчера след стрелба във Вашингтон, според информация на местните власти.

Полицейският инспектор Стюарт Емерман обяснява, че ситуацията още се разследва, но може да става дума за изстрели, произведени от кола с щурмова пушка. Мотивите за престъплението са неясни. Жертвите, петима мъже и една жена са били в двора на жилищен комплекс.

Стрелбата прозвучава около 22:00 ч. местно време (5 ч. сутринта българско време) в квартал Columbia Heights. От петимата ранени един е в критично състояние.

Полицията във Вашингтон информира за втора стрелба с поне 3 ранени половин час след това в друга точка на града. За момента няма данни да са свързани по между си.

Във Вашингтон и окръга са обичайни уличните стрелби, мнозина от тях свързани с местни банди. Градът, с население от 700 000 души, има регистрирани от началото на годината 123 убийства и 90 в окръга, повечето с огнестрелни оръжия.

През 2018 г. броят достигна 160 в град Вашингтон и 120 в окръга, общо 280. Макар и да е голяма, тази цифра чувствително се различава от регистрираната през 2002 г. - 262 убийства в града и 189 в окръга, общо 451.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай