Израел с голяма новина за войната! Решението

Свързано е с ключов момент от войната

Израел с голяма новина за войната! Решението | StandartNews.com

Израел излезе с ключова новина за войната, свързана пряко и с американския президент Джо Байдън.

Сухопътната операция на израелската армия в ивицата Газа ще започне след посещението на американския президент Джо Байдън, пише германският вестник Der Spiegel.

Нищожна е вероятността Израел да заповяда инвазия на войските си, докато американският президент е там. Байдън ще пристигне утре на визита в Израел за разговори с израелския премиер Бенямин Нетаняху и ще даде ясно да се разбере, че еврейската държава има право да се защитава, обяви американският държавен секретар Антъни Блинкън.

В същото време администрацията на Байдън ясно посочи, че е против избиването на цивилни палестинци, както и че палестинците имат право на собствена държава. Еврейската държава се заканва да унищожи групировката "Хамас", която управлява Газа, след като на 7 октомври бойци на групировката нахлуха в Израел.

В момента израелската армия се подготвя за наземна операция, но все още няма яснота дали и кога ще започне тя. Големият минус на една такава офанзива ще е големият брой цивилни жертви. САЩ и Израел се споразумяха да разработят план, който ще даде възможност за предоставяне на хуманитарна помощ от държавите дарители и многостранните организации, която да достига до цивилното население в Газа, каза Блинкън.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
123
преди 6 месеца

Де що има войни по света, агресора Америка е там, сега е долятал и ковчега, който отдавна трябваше да е у гробищата, жалка картинА....

Откажи