Израел предупреди гражданите си: Напуснете Египет и Йордания

Премиерът препоръча да се избягва и Мароко

Израел предупреди гражданите си: Напуснете Египет и Йордания | StandartNews.com

 

„На израелските граждани се препоръчва да не посещават Египет и Йордания. Тези, които вече са в тези страни, са призовани да напуснат.

Съветът за национална сигурност на Израел повиши до най-високо ниво предупреждението за израелски пътувания до Египет и Йордания. Това означава, че гражданите, които са там, трябва незабавно да напуснат тези страни.

"Повишаваме предупреждението за пътуване за Египет (включително Синай) и Йордания до ниво четири (висока заплаха) и съветва да не се посещават тези страни. Тези, които са в тези страни, трябва да напуснат територията си възможно най-скоро". Това се казва в изявление на кабинета на израелския премиер.

Тревогата за пътуване в Мароко също е повишена до трето ниво.

Няколко държави бяха засегнати от вълна протести. Шествията в германската столица бяха придружени от сблъсъци между демонстранти и полиция. Демонстрации за прекратяване на обстрела в ивицата Газа се проведоха в Кайро, Аман и Бейрут.

Израел и Хамас продължават да си разменят масивни ракетни атаки. Според последните данни повече от 4000 палестинци са били убити в Газа, повече от 13 000 са били ранени. От израелска страна - до 1500 души са станали жертви на конфликта, а повече от 4200 са били ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай