Изненада от Лукашенко! Какви ги наговори пред света

Президентът на Беларус опита дапсе разтежва

Изненада от Лукашенко! Какви ги наговори пред света | StandartNews.com

Беларусите подкрепят своите руски братя и също така не забравят украинците, които бяха принудени да напуснат домовете си и се нуждаят от помощ. Това увери президентът на Беларус Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

"Ние не само помагаме на нашите руски братя - руснаците, което никога не съм крил. И вчерашното ми посещение при руските военнослужещи говори, че сме подкрепяли и продължаваме да подкрепяме нашите братя. Но не забравяме и украинците", подчерта той по време на посещение в храм на Коледа.

Около 10 000 души, избягали от войната, са намерили постоянен дом и убежище у нас миналата година, изтъкна беларуският лидер.

Лукашенко заяви, че ще направи всичко възможно Беларус да живее в мир и спокойствие, а беларусите "да прекарват дните си на топло и тихо, заобиколени от семействата си, и да си спомнят великото и ценно нещо, наречено мир".

На Коледа президентът запали свещ в храма "Свети Йоан Шанхайски и Санфранциски" в Минск.

През декември беларуският лидер заяви, че суверенитетът и независимостта на Беларус са непоклатими, като същевременно увери, че "Беларус никога няма да бъде враг на Русия".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай