Изгониха анархисти от мазе на университет, крили се там 34 години!

Полицията в Солун разтури убежището им

Изгониха анархисти от мазе на университет, крили се там 34 години! | StandartNews.com

Голямо мазе в университета "Аристотел" в Солун, Северна Гърция, беше освободено от гръцката полиция в петък, след като в продължение на 34 години служеше като убежище и скривалище за анархисти..

При полицейската операция, започнала рано сутринта в на 31-и декември и продължила няколко часа, са били открити десетки дървени дръжки и плотове, използвани за направата на транспаранти за протестни шествия, самоделни чукове, торба с камъни и неразкрита сума пари, съобщи "Фокус", позовавайки се на гръцкото издание "Катимерини".

Акцията е разпоредена, след като около 30 младежи с качулки по-рано този месец нахлуха в административните офиси на университета и изрисуваха лозунги в защита на завзетите от тях помещения, както и съобщения, заплашващи академичните власти, ако продължат напред с плановете да си ги върнат.

Университетът планира да използва освободената площ за създаване на библиотека на стойност 1,3 милиона евро за Факултета по природни науки, която ще обслужва 5000 студенти и докторанти и 350 членове на преподавателския състав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай