Избраха транссексуални за щатски сенатори

30-годишната Сара Макбрайд стана първият транссексуален сенатор на Делауеър

Избраха транссексуални за щатски сенатори | StandartNews.com

Кандидати на Демократическата партия в американските щати Делауеър и Върмонт влязоха в историята във вторник, тъй като станаха първите открито транссексуални законодатели в своите щати, предаде АФП.

30-годишната Сара Макбрайд стана първият транссексуален сенатор на Делауеър, като взе 86% от гласовете в първия сенатски окръг на щата. Тя е и първият открито транссексуален сенатор в САЩ и най-високопоставеният представител на хората с нетрадиционна сексуална ориентация в страната.

"Направихме го. Спечелихме общите избори. Благодаря, благодаря, благодаря", написа тя в Туитър. Още по-на север във Върмонт, 26-годишната Тейлър Смол стана първият трансджендър представител на щата, като взе 43% и 41% от гласовете в двете си области.

Победите им идват само няколко години, след като демократът Даника Роем стана първият открито транс-законодател в САЩ, след като беше избрана във Вирджиния през 2017 г.

През 2018 г. демократът от Върмонт Кристин Холквист стана първият открито трансджендър човек, номиниран за губернатор от голяма партия в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай