Искри между Ердоган и Джонсън. Байдън успокоява топката

Двамата лидери имат проблеми помежду си от години

Искри между Ердоган и Джонсън. Байдън успокоява топката | StandartNews.com

Напрежение между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и британския премиер възникна по врене на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Двамата имаха няколко неловки контакта, уловени от камерите на събитието. В единия случай Ердоган се появи зад Джонсън, сграбчвайки го за рамото, докато премиерът неловко се измъкна от хватката му, махна ръката му и му каза „Здравей, приятелю“, въпреки че изглеждаше напрегнат от ситуацията.

По-късно двамата си размениха няколко неприятни приказки, когато турският лидер се пошегува с Джонсън, а американският президент Джо Байдън се намеси, за да намали напрежението.

От появилите се в социалните мрежи видеа става ясно, че британският премиер казва на Ердоган „Много хубаво“ на турски. Президентът обаче посочва Джонсън и казва: „Този ще ни посрами“. Байдън беше принуден да се намеси, за да успокои ситуацията, като каза: „Това е шега... Успокой се, Борис“.

Джонсън и Ердоган имат проблеми помежду си от години. През 2016 г. британският премиер спечели състезание за „най-обидно стихотворение за Ердоган“, пише Блиц.

Напечена ситуация на срещата на НАТО: Ердоган и Джонсън се спречкаха, а Байдън... ВИДЕО

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай