Иран, Сирия, Венецуела и Украйна обсъдиха Путин и Тръмп

От американска страна в срещата участваха дъщерята на Тръмп Иванка и съпругът й Джаред Кушнър

Иран, Сирия, Венецуела и Украйна обсъдиха Путин и Тръмп | StandartNews.com

Приключи срещата на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп в Осака, където вече върви форум на Г-20.

В началото прякото излъчване с присъствие на медиите стана известно от изявления на двамата държавни глави, че те ще обсъждат три основни теми – търговия, протекционизъм и разоръжаване. Това потвърдиха и двамата президенти.

Те си размениха любезности, отказаха да отговарят, поне за момента, на въпроси на журналисти. От американска страна в срещата участваха дъщерята на Тръмп Иванка, нейният съпруг Джаред Кушнър, държавният секретар Майк Помпео, съветникът по националната сигурност Джон Болтън и секретарят по търговията Стив Мнучин. От руска - външният министър Сергей Лавров, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, министърът на финансите Антон Силуанов, и помощникът на президента Юрий Ушаков.

Официално

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин са обсъдили ситуацията в Иран, Сирия, Венецуела и Украйна. Това се казва в заявление на Белия Дом, разпространено след края на срещата между двамата лидери, която продължи 1 час и 20 минути.

В съобщението се отбелязва също, че президентите са се съгласили, че подобряването на отношенията между Москва и Вашингтон отговоря на интересите както на двете страни, така и на целия свят.

„Двамата лидери се съгласиха, че подобряването на отношенията между САЩ и Русия отговаря на взаимните интереси и интересите на целия свят“, се подчертава в документа. „Президентите се съгласиха, че двете страни ще продължат дискусиите за моделите на контрол над въоръженията на XXI век, които, както по-рано заяви президентът Тръмп, трябва да включват Китай“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай