Иран изсъска на Тръмп

Ще отговорим твърдо на всяка заплаха на САЩ,обяви говорител на външното министерство в Техеран

Иран изсъска на Тръмп | StandartNews.com

Иран ще отговори твърдо на всяка заплаха на САЩ срещу него. Това е заявил  говорителят на външното министерство Абас Мусави, съобщи информационна агенция Тасним. Няма да позволим никакво нарушение на иранските граници. Иран твърдо ще се противопостави на всяка агресия или заплаха от Америка, казал още Мусави.

ВИЖ ОЩЕ: Тръмп забрани US-самолети да летят над Иран

Напрежението между Техеран и Вашингтон рязко се покачи от четвъртък насам, когато иранска ракета унищожи американски военен дрон "Глоубъл хоук".  Техеран каза, че дронът е бил свален над иранска територия, а Вашингтон – машината е била в международното въздушно пространство.

ВИЖ ОЩЕ: Тръмп: Не искам война с Иран

Американският президент Доналд Тръмп разпореди военна атака срещу Иран, но в последния момент я отмени. След това спря всички американски самолети да летят над Иран. Решението на САЩ бе последвано от много световни авиокомпании. Днес Тръмп каза, че не цели война с Иран, но предупреди, че ако се стигне до сблъсък, той ще доведе до "унищожение".

ВИЖ ОЩЕ: Иран: Небето ни е безопасно

"Независимо от решението, което американските официални лица ще вземат, няма да позволим да бъде нарушена която и да е от границите на Иран", увери Мусави. По-рано днес Иран увери, че въздушното му пространство е безопасно за гражданските полети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай