Индийка роди на 72 години

Индийка роди на 72 години | StandartNews.com

Индийка на 72 години стана майка за пръв път, а бащата е 79-годишният й съпруг, съобщи Франс Прес. Бебето било заченато ин витро в клиника, помогнала на още множество жени на преклонна възраст да забременеят.

Далджиндер Каур и съпругът й Мохиндер Сингх Гил станали родители през април. Момченцето, наречено Армаан, се е родило с тегло 2 кг, съобщават от клиниката.

След 46-годишен брак съпрузите почти напълно загубили надежда да станат родители и били обект на осмиване, тъй като в Индия неспособността да имаш деца се смята за Божие проклятие.

"Господ чу молитвите ми. Животът ми вече е пълноценен", сподели майката. Каур казва, че е 70-годишна, но от клиниката уточниха, че майката е на 72 години. Бебето било заченато от биологичен материал на двамата родители.

Лекарите от клиниката обясняват, че жената отишла за пръв път при тях през 2013 година. Тогава всички я изгледали скептично и опитали да я откажат под претекст, че физическото й състояние може да не позволи износване на дете. След проведени множество прегледи обаче се оказало, че жената е здрава и през юли 2015 година успяла да зачене. Лекарите разказаха още, че причината за безплодието й било запушване на фалопиевите тръби, което можело да се излекува още преди десетилетия. Жената обаче признава, че през всичките тези години не намерили време да посетят лекар, който да провери какво се случва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай