Импийчмънт на Тръмп в понеделник

Той беше срам за страната, каза Джо Байдън

Импийчмънт на Тръмп в понеделник | StandartNews.com

Демократите ще внесат в понеделник в Камарата на представителите искането за импийчмънт на Тръмп, съобщи Ройтерс. Решението ще се гледа по най-бързата процедура – ще бъде прието още в сряда и веднага ще отиде към Сената. Там датата на която се очаква да се гледа е 19 януари – само ден преди инагурацията на Джо Байдън. Макар чисто формално процедурата да не прекрати предсрочно мандата на Тръмп, тя има историческо значение. Защото така Тръмп ще стане първият в историята на САЩ президент, който два пъти е подлаган на процедурата за отстраняване от поста и това завинаги слага край на евентуална бъдеща негова политическа кариера..

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън заяви в същото време, че решението на Тръмп да не присъства на инагурацията му е едно от малкото неща, за които двамата са единодушни, предаде CNN.

"Хубаво е, че той няма да се появи", отбеляза Байдън на пресконференция в Уилмингтън, Делауеър. Това той съобщи, след като представи номинациите за бъдещия си кабинет.

Джо Байдън обвини Тръмп в поощряване на безредиците Избраният президент на САЩ Джо Байдън обвини Доналд Тръмп в "съзнателно поощряване" на безредиците във Вашингтон. "Той надмина дори най-лошите ми представи за него. Той беше срам за страната, посрами ни пред света. Не е достоен да заема този пост", каза още избраният президент на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай