ИД обезглавява "магьосник" с мачете

ИД обезглавява "магьосник" с мачете | StandartNews.com

Поредното зверство публикуваха привърженици на Ислямска държава. Две снимки показват обезглавяването на местен жител, обвинен в магьосничество. Не е ясно точно защо, но наказанието е варварско. Първата снимка показва мъжа, който е облечен в кафяви дрехи, сложен на дръвника. Над него замахва войник с мачете. Името на палача е Абу-Бакр ал-Британи. За него се твърди, че е английски гражданин, присъединил се към ислямистите. Кадрите са заснети край иракския град Тикрит, където напоследък ИД търпи поражения от иракската армия и шиитски милиции.

Втората снимка е потресаващ и по обясними причини цензурирана. Трупът лежи на земята, опръскан в кръв, а отсечената глава е поставена върху гърба. По същия начин ИД обезглавява всички американски и и британски заложници, като палач обикновено е добилият известност Джихади Джон. .

До трупа са пръснати предмети, които вероятно мъжът е продавал и са предизвикали гнева на извергите. Става въпрос за цветни молитвени броеници. За ИД обаче това са прокълнати изобретения, които заслужават смърт.

Както винаги при публични екзекуции, ампутации и какви ли не варварски наказания, и при обезглавяването не липсват тълпи от екзалтирани граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай