Ходорковски дава първа пресконференция след затвора

Ходорковски дава първа пресконференция след затвора | StandartNews.com

Берлин. Помилваният бивш петролен магнат Михаил Ходорковски  ще даде първата си пресконференция след излизането си от затвора.

Тя ще се състои в 13.00 часа местно време (14.00 часа българско време) в Берлин, в Музея на „Чекпойнт Чарли", съобщиха германските медии.

Изборът за място на пресконференцията е символичен. Музеят „Чекпойнт Чарли" се намира на граничната линия на разделянето на Берлин на източен и западен след края на Втората световна война. Мястото е един от символите на Студената война, особено през 60-те години, когато влиза във всички световни медии.

През 1961 г. източните отказват да допуснат до страната си своите западни колеги. Западните военни окупират ГКПП, известен днес като „Чекпйинт Чарли", и в продължение на 12 часа военните държат спусъка на оръжията си. Интересът към утрешната пресконференция на Ходорковски е изключително голям. Темата с пристигането му в Берлин е една от най-коментираните в най-известните германски форуми.

Бившият олигарх Михаил Ходорковски беше освободен от затвора на 20 декември след указ на президента на Русия Владимир Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай