Хизбула скочи! Взето е тежко решение /ОБНОВЕНА/

Предупреждението на групировката

Хизбула скочи! Взето е тежко решение /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Напрежението в Близкия изток отново нараства!

Ракети, изстреляни по Тел Авив, задействаха израелската система противоракетна отбрана "Железен купол" и принудиха мнозина в крайбрежния мегаполис да се скрият в бомбоубежищата, предаде ДПА.

Сред тях бяха германският външен министър Аналена Бербок и водената от нея делегация. Бербок е един от няколкото водещи световни политици, които посетиха Израел в знак на солидарност.

Петнайсет минути по-късно тревогата била отменена, добавя БТА.

САЩ "трябва да контролират Израел", ако искат да избегнат регионална война, заяви иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, цитиран от Франс прес.

"Америка иска да позволи на Израел да унищожи Газа и това е груба грешка", подчерта Абдолахиан по време на посещение в Бейрут.

"Ако израелските престъпления не бъдат спрени, не знаем какво може да се случи", добави външният министър, който разговаря по-рано с лидера на "Хизбула" Хасан Насралла, в момент, когато нарастват опасенията, че ливанската групировка може да отвори втори фронт във войната срещу Израел, водена от "Хамас".

Външният министър подчерта, че "сигурността и мира в Ливан са важни за нас".

Хиляди иранци се събраха днес на улиците на Техеран протест в подкрепа на палестинците. Те носеха плакати, на които пишеше "Долу Америка" и "Долу Израел".

Протести имаше и в други ирански градове, където бяха изгорени знамена на САЩ и Израел.

На багдадския площад "Тахрир" също се проведе многохилядна демонстрация в подкрепа на палестинците. Участниците в нея скандираха "Не на окупацията" и "Не на Америка", разявайки палестински и иракски знамена. Огромно израелски знаме беше положено на земята, за да могат участниците да го тъпчат.

"Хизбула" е съвършено наясно със своите задължения. Ние сме подготвени и се намираме в готовност, в пълна готовност, като следим развоя на събитията стъпка по стъпка", каза зам. лидерът на групировката шейх Наим Касем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
преди 6 месеца

При тази сложна обстановка най-добрата позиция е пълен неутралитет, защото пряко не сме засегнати и в двата конфликта. За съжаление нашите марионетки ще ни въвлекат във всяка авантюра без да е в наш и интерес. Напълно Слугинска политика. П. С. Имам пред вид Украйна и Израел, а не Сърбия или коя да е наша съседка.

Откажи