Хърватия с критики към пренасочването на бежанците

Хърватия с критики към пренасочването на бежанците | StandartNews.com

Хърватските медии реагират остро на изявлението на сръбския външен министър Ивица Дачич, че страната ще пренасочва бежанците към България и Хърватия, пише БГНЕС.

Един от най-големите портали в страната index.hr публикува обширна статия с цитати от изявлението на Дачич под заглавие: Дачич намери сръбско решение за бежанците: Изпращаме ги в България и Хърватия. "Сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич каза, че Сърбия няма да изгражда стена като Унгария по границата с Македония за спиране на влизането на бежанци. Той добави, че бежанците, които преминават през Сърбия ще бъдат пренасочвани към Хърватия и България", пише още порталът, под чиято публикация има близо 1000 коментари.

Вестник "Ютарни лист" обръща специално внимание на казаното от Дачич в публикация озаглавена: Дачич за бежанците в Сърбия: Няма да изграждаме стена и лагери. След като унгарците построят тяхната стена, бежанците и без това ще се пренасочват към Хърватия и България".

Най-тиражното хърватско печатно издание "Вечерни лист" озаглави темата по следния начин: Ивица Дачич за бежанците: Няма да изграждаме лагери, ще пренасочваме бежанците към България и Хърватия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай