Гърция затегна мерките: Храмове и барове затворени

Забраната за посещение на всички нощни клубове остава до края на месеца

Гърция затегна мерките: Храмове и барове затворени | StandartNews.com

Гърция затегна здравните мерки, след като  четвърти пореден ден страната има трицифрени случаи на COVID-19, а през последните 24 часа са регистрирани 151 положителни проби. Само 7 от тях са след тестове, направени на входните пунктове в страната.

Отменят се всички литургии. Август е пикът на летните ваканции на гърците, а 15 август се свързва с няколко местни празника и шествия поради Успение Богородично, затова се предприемат мерки да няма хора в храмовете.

Отменят се още търговски панаири и изложения. Забраната за посещение на всички нощни клубове, барове, кафенета, клубове с музика на живо и други подобни, се удължава до края на месеца.

Барове, плажни барове и клубове се считат за "гнезда на коронавирус" поради струпването на много хора на едно място.

Гражданската защита на Гърция наложи извънредни ограничителни мерки на остров Порос от 7 август 2020 г. за десет дни, поради увеличения брой случаи през последните дни.

Ще бъдат наложени ограничения във втория по големина град Солун, ако броят на случаите с коронавирус не намалее. Крайният срок за решението е 15 август.

От началото на епидемията 5 270 души са заразени, а общо 210 са починали.

От сряда всички, които пристигат в Гърция от Малта, трябва да имат отрицателен тест за COVID-19, направен до 72 часа преди пътуването.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай