Готвят протести във Великобритания. Ето как властите ги очакват

Може да използваме специализирани сили за реагиране, казват от там.

Готвят протести във Великобритания. Ето как властите ги очакват | StandartNews.com

Правителството на Обединеното кралство може да използва армията, за да помогне за потушаване на евентуални безредици по време на стачки в публичния сектор, според председателя на Консервативната партия Надхим Захауи, пише Bloomberg.

Ако синдикатите преследват увеличения на заплатите в съответствие с или над инфлацията, "ще задържите инфлацията за по-дълго време и ще навредите на най-уязвимите“, каза Захауи в шоуто "Софи Ридж в неделя“ по Sky News. Войната в Украйна е причината за много високата инфлация, твърди той.

"Нашето послание към синдикатите е, че сега не е време за стачки“, каза той. "Това е моментът да опитате да преговаряте.“Страната е изправена пред вълна от стачки в навечерието на Коледа, като работници от железопътната мрежа, автобусите, пощите, здравния сектор и училищата са готови да напуснат работата си на фона на ниските си заплати и "кризата с разходите за живот“.

При липса на споразумение със синдикатите, нацията се нуждае от планове за действие при извънредни ситуации, заяви Захауи.Запитан дали военните могат да бъдат използвани, той каза: "Да, обмисляме въпроса. Може да използваме специализирани сили за реагиране, които всъщност създадохме преди няколко години. “Военните могат да карат линейки, каза той, добавяйки, че сигурността на границата няма да бъде компрометирана.Що се отнася до имиграцията, правителството обмисля да съживи плана си за депортиране на търсещи убежище в Руанда като начин за възпиране на трафикантите на хора, заяви Захауи. По-рано тази година правителството отмени полетите до африканската нация след правни предизвикателства.

Пускането в действие на плана за Руанда би изпратило съобщение до бандите и "в момента, в който това се случи, ще видите, че числата започват да падат бързо“, каза той.Захауи отхвърли възможността бившият премиер Борис Джонсън да се кандидатира отново за лидерството на партията, като каза, че торите са съсредоточени върху възстановяването на партията след последните политически сътресения. "Провеждането на още един избор за лидерство ще бъде сигурен начин да загубим изборите“, уверен е той.

По информация на Агенция Фокус. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай