Готвят атентат срещу Вучич, замесиха футболния клуб „Партизан“

Основен заподозрян за организацията е Радое Звицер, който продължава да бъде издирван от полицията

Готвят атентат срещу Вучич, замесиха футболния клуб „Партизан“ | StandartNews.com

Криминална история вълнува Сърбия вече цяла година. В сюжета са замесени феновете на футболния отбор "Партизан". Преди дни медиите в западната ни съседка съобщиха, че по данни отвъд границите на страната, срещу президента Александър Вучич е подготвян атентат, съобщава бТВ.

Основен заподозрян за организацията е Радое Звицер (на малката снимка), който продължава да бъде издирван от полицията. Смята се, че той е приближен до Велко Беливук - водач на една от фенските агитки на "черно-белите" от Белград. Той беше задържан в зрелищна полицейска акция преди година по обвинение в убийства, измъчвания и разпространение на наркотици.

Самият Беливук и другият тартор Марко Милкович продължават да са зад решетките, а по време на едно от първите си изслушвания заявиха, че са се срещали с президента Вучич и дори са извършвали услуги по негово настояване. Чрез своята група, носеща името "Принципи" те са спирали скандирани срещу властта, а също така са заплашвали организатори на антиправителствени процеси. Връзките между президента и феновете са ставали чрез сина на държавния глава - Данило. Очаквано Вучич отрече.

Информациите сега са, че Беливук и Милкович са си сътрудничили тясно със Звицер, убивайки негови врагове. Заподозреният за подготвяне на атентат срещу президента е черногорец и се смята за ръководител на един от престъпните кланове в страната, който участва в разпространението на наркотици на Балканския полуостров  - кавчанския.

"Важно е да отбележим, че направихме много за арестуването на наркокартелите и е ясно, че на регионален и по-широк план те няма как да функционират без помощ от други държави и определени структури в тях. Никога не съм срещал когото и да е от тези хора и нямам лична причина за това", заяви наскоро Вучич.

В сръбските медии пък се появи страховита история, че жертвите на Беливук и останалите фенове в агитката са били разфасовани и пращани на Звицер.

"По-добре ела да ме убиеш, защото няма да се спра, докато не те арестуваме и не отговаряш за това. Ще следваме всяка твоя стъпка, където и да си - от Черна гора до Колумбия" - такова послание на Вучич до Звицер цитират сръбски медии.

Това не е първи път, в който сръбската власт заявява, че срещу президентът се е подготвял атентат. Още в първоначалните обвинения към Беливук и Милкович присъстваха подобни данни.

Вучич е президент на Сърбия от 2017 г. насам, а следващите избори за тази позиция са през април. Преди това той беше министър-председател, както и министър на отбраната. Оттогава периодично в сръбския печат периодично се появяват информации за подготвяни атентати срещу него - от страна на чужди служби, сръбски олигарси или престъпници, действащи на Балканите.

По настоящия случай държавният глава заяви, че вярва на органите на реда, а в списъка, предоставен от международните агенции, е видял имената на още 7 души, които са застрашени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай