Голяма опасност в Гърция! Предупреждението

Свързана е с температурите в следващите дни

Голяма опасност в Гърция! Предупреждението | StandartNews.com

Сериозен проблем за туристите и гражданите на Гърция в следващите дни.

Гърция е предупредила гражданите си за изключително високи температури, които се очакват да продължат до края на седмицата. Туристите са насърчени да се съобразят с тези условия, като се избягва дълготрайното излагане на слънце, особено за възрастните и децата. Прогнозистите предупреждават, че температурите ще се повишат още до събота, предаде БНР.

В отговор на проблема с липсата на достатъчно медицински екипи и линейки по островите, правителството на Гърция е предприело действия и изпрати военни медицински екипи. Премиерът Кириакос Мицотакис е заповядал изпращането на медицински екипи и линейки от пожарната и армията в отдалечените села и на островите.

Липсата на достатъчно медицински ресурси за спешни случаи по време на силния туристически сезон предизвиква закъснения при оказването на помощ, което понякога има фатални последици за пациентите, отбелязват местните жители. Това също се привежда във връзка с предизборните обещания на консервативната партия за подобряване на качеството на здравеопазването, както подчертават гръцките медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай