Петък,

Голяма новина за Турция! Какво обяви Ердоган

От: Редактор -
3927
Голяма новина за Турция! Какво обяви Ердоган
A
A
A

Турция е благодарна на всички държави за помощта, която оказаха за издирването, спасяването и подпомагането на Турция след мощните земетресения, разтърсили страната на 6 февруари, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция и БТА.

Във видеопослание, изпратено до Световната правителствена среща на върха в Дубай, турският лидер заяви, че екипите са извадили над 8000 оцелели от отломките на труса в Южна Турция.

По думите му също така голяма част от над 81 000 души, ранени при земетресенията, са вече изписани от болниците.

"Бих искал още веднъж да благодаря на всички приятелски и братски страни, които денонощно събират помощи за нашия народ, подкрепят с екипите си усилията ни за търсене и спасяване на хора и не ни забравят в молитвите си", добави Ердоган.

Турция, която е изправена пред едно от "най-големите природни бедствия" не само в своята история, но и в историята на човечеството, никога няма да забрави "приятелството, което показахте в този мрачен ден", каза още той.

Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер засегнаха тежко десет окръга в южната и югоизточната част на Турция, а така също и съседна Сирия.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com