Голяма новина за Херо Мустафа. Нов пост

Горната камара на американския Конгрес взе много важно решение

Голяма новина за Херо Мустафа. Нов пост | StandartNews.com

Горната камара на американския Конгрес одобри номинацията на бившия американски посланик в България Херо Мустафа за посланически мандат в Египет, съобщи в. “Ал Ахрам”.

По време на изслушването ѝ в Сената миналия месец Мустафа приветства ключовата роля на Египет за сдържане на настоящия конфликт в региона, отбелязва изданието, цитирано от БЛИЦ.

“Както Египет, така и САЩ се стремят да защитят американските граждани, да осигурят незабавно и безусловно освобождаване на заложниците, да предотвратят страданието на цивилни граждани и да спрат разширяването на конфликта”, заяви дипломатката на изслушването.

Тя изтъкна, че посолството на САЩ в Кайро трябва да има “много, много активна роля” в дипломацията между правителството на египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и други регионални играчи по отношение на войната между Хамас и Израел.

Мустафа, която е с кюрдски произход, бе номинирана от президента Джо Байдън да оглави американското посолство в Египет през март т. г. Позицията там бе свободна от 2022 година.

Херо Мустафа бе утвърдена от американския Сенат за посланик в България през есента на 2019 г. Тя приключи мандата си в София през март и бе наследена на поста от Кенет Мертен.

Като дипломат Мустафа е работила в Бейрут, Атина и Делхи, била е и съветник за Близкия изток на Байдън, когато той бе вицепрезидент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Гого
преди 5 месеца

Кой е този мустафа,от Факултето ли е?

Откажи
Кравари
преди 5 месеца

Пребирайте си плашилата в америка да ви плаши гаргите.Къде в САЩ има българин от посолството да е поставен на висок пост и да командори всички американци?

Откажи
Мустафа Американски
преди 5 месеца

Знаеш ли колко го е еня българина за тази американска пача. Журналистите винаги сте били тъпи и такива ще си останете.

Откажи