Голяма изненада! Инфлуенсър влезе в армията

Припаднал, когато получил документите

Голяма изненада! Инфлуенсър влезе в армията | StandartNews.com

Руска ТикТок звезда припадна на сцената, след като получи призовка за постъпване в армията. Иван Минаев, известен като Xolidayboy е познат с публичния си имидж, който необичайно за мъжете в Русия включва носене на грим и лакиране на ноктите.

Минаев е получил документите на летище в южната част на Русия. Малко след това по време на шоуто му в южния град Ставропол той е изгубил съзнание и е припаднал. След колапса ТикТок звездата е откарана в болница. Според съобщенията Минаев не е в тежко състояние.

Дни преди връчването на призовката ръководителят на Лигата за безопасен интернет, руския орган за цензура в интернет, Екатерина Мизулина публично възрази срещу „проукраинските“ видеоклипове, публикувани от Минаев в социалните мрежи. В клиповете Xolidayboy се нарича „украинец“ и казва, че руското анексиране на Крим не е подобрило живота на жителите там.

Мизулина е критикувала и заплашвала различни други руски знаменитости и блогъри, като ги е обвинявала в антивоенни възгледи, предаде bTV.

Преди това тя призова друг тиктокър, Данила Милохин, да бъде привикан в армията заради предполагаеми „русофобски изказвания“. Според информацията това го е накарало да избяга от страната.

След нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. органът на цензура в интернет поиска от руския комуникационен регулатор Роскомнадзор да блокира няколко страници в Уикипедия, включително „Военни престъпления по време на руското нахлуване в Украйна“ и „Клането в Буча“, въз основа на неуточнена невярна информация.

Сега мениджърите на Xolidayboy обвиняват Екатерина Мизулина, че използва неговия случай в полза на собствения си имидж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай