Голяма драма в Турция преди балотажа! Последствията

Какво става и с турската лира

Голяма драма в Турция преди балотажа! Последствията | StandartNews.com

Много нараства напрежението в Турция преди балотажа за президентските избори.

Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските избори при съседите. На финалната права един срещу друг се изправят действащият президент Реджеп Ердоган и основният му опонент Кемал Кълъчдароглу.

Втората битка за Турция ще е по-непредсказуема от първата, смята политическия консултант Неджати Йозкан. Според човека, грижил се за кампаниите на кмета на Истанбул и редица други политици в Турция, голямата борба ще е разпределянето на гласовете на третия кандидат.

Състезанието между двамата опоненти се е променило коренно в последните дни, твърди Йозкан.

"Кълъчдароглу използваше езика на надеждата, преди и по време на първия тур, сега той залага по-скоро на езика на страха, както Ердоган. Така че два езика на негативното говорене се състезават в момента", допълва той.

Много непредсказуеми са ходовете на Ердоган, смята политическият консултант, и не е за подценяване преднината му от първия тур.

"Той има 4 процента преднина, той може да я използва и чисто психологически, за да накара своите симпатизанти да отидат до урните. Но част от тези избиратели са разочаровани, защото Ердоган не успя да спечели от първия тур", обясни Йозкан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай