Голям удар на полицията в Гърция! Има връзка и с България

Полицията залови десетте мъже в района на гръцката столица Атина и Патра

Голям удар на полицията в Гърция! Има връзка и с България | StandartNews.com

Властите в Гърция оставиха в ареста двама души от общо десетима задържани за нелегално предоставяне на платени телевизионни услуги, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ. Сред задържаните е ръководителят на групата, който ежемесечно е откарвал „изпрани черни пари“ към България, Албания, Испания и Кипър.

Полицията залови десетте мъже в района на гръцката столица Атина и на най-големия град на полуостров Пелопонес – Патра, на 28 септември. Девет са гърци, един е чужденец.

Вчера на двама от тях беше наложена мярка за временно задържане под стража, а останалите бяха освободени под парична гаранция или при други ограничителни условия. Следователят и прокурорът по делото единодушно счетоха за нужно задържането на 42-годишния предполагаем ръководител, както и на заместник-ръководителя на веригата от дилъри на незаконни платени телевизионни услуги.

След разследване полицията по сигурността в Патра е установила, че лидерът е пътувал поне веднъж месечно до България, Албания, Испания и Кипър, където е прехвърлял незаконната печалба, уточнява електронното издание на телевизия ЕРТ.

Участниците в групата са изпирали парите чрез закупуване на недвижими имоти, основаване на еднолични търговски дружества или чрез компании за залози.

Гръцката полиция издирва и други десет съучастници на престъпната организация.

Организацията е притежавала незаконен софтуер и е снабдявала клиентите си със собствени декодери. Обвинените са „хаквали“ платформи за платена телевизия, за да могат да излъчват нелегално телевизионни програми. Печалбата от нелегалната дейност се оценява на 25 милиона евро. Групата е действала най-малко през последните осем години в Гърция и в няколко европейски държави.

Според гръцката полиция сред клиентите на престъпната организация в южната ни съседка са 13 000 души, а щетите за трите телевизионни компании, чийто абонамент е ползван нерегламентирано, възлизат на 100 млн. евро.

Сред заподозрените са 42-годишният лидер, заместник-ръководителят, касиерът, посредниците и всички ръководни членове на екипа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай