Голям и неочакван удар за Путин! Откъде идва

Какво казаха в Унгария за руския президент

Голям и неочакван удар за Путин! Откъде идва | StandartNews.com

Министерството на външните работи на Унгария отправи изненадваща и рядка критика към Владимир Путин заради речта му по случай Деня на националното единство.

В нея той направи внушения, че Унгария, Румъния и Полша предявяват териториални претенции към Украйна, която именно президентът на Руската федерация нападна."Не смятаме за правилни изявления, които задълбочават военния конфликт. Вместо такива изявления е необходимо незабавно прекратяване на огъня и мирни преговори", заяви унгарското Министерство на външните работи, ръководено от Петер Сиярто, предаде Днес.бг.

В Деня на националното единство на 4 ноември Путин заяви: "Знаем за идеите на политиците в Полша да направят държава "от едно море до друго море", преди Втората световна война много се говореше за това. Това беше фиксидея. От Балтийско море до Черно море. Сега виждаме, че полските и украинските официални лица се прегръщат, а тази идея е жива.

А идеята за поглъщане на Украйна все още съществува. Както се говори, със сигурност, за връщане на териториите, отнети от Полша, така трябва да признаем, че те са били отнети от Сталин след Втората световна война. Завзети са големи територии в Румъния и Унгария. Неслучайно казах във Валдай, че Русия може да бъде единственият реален гарант на украинската държавност и суверенитет".Букурещ даде да се разбере, че няма претенции към Украйна, определяйки думите на руския президент като "лъжливи внушения". Варшава обвини ръководителя на Кремъл в разпространяване на дезинформация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай