Германски популисти: Пращайте бежанците на острови извън Европа

Германски популисти: Пращайте бежанците на острови извън Европа | StandartNews.com

Лидерката на германската дяснопопулистка партия "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри призова нелегалните емигранти да бъдат изселвани на острови, които са извън Европа, под закрила на ООН. Тя обяви идеята си в интервю за в. "Билд". Според Петри федералното ведомство по въпросите на имигрантите и бежанците (BAMF) трябва да бъде превърнато в "орган, който се занимава с реемиграция".

"След това той трябва да настанява нелегалните мигранти и търсещите убежище, чиито молби са отклонени, на два острова извън Европа, намиращи се под защитата на ООН", предлага Петри. При това самотните мъже трябва да бъдат отделени от жените и семействата, смята тя. BAMF трябва да се загрижи да това, "всеки, който е влязъл нелегално, да напусне тази страна колкото може по-скоро", продължава Петри. "Досега през 2016 година са извършени 13 743 депортации, което е смешно в светлината на стотиците хиляди нелегални имигранти в Германия", каза лидерката на "Алтернатива за Германия", като призова също и за отказ от сделката с Турция за бежанците.

"Алтернатива за Германия" бе основана през 2013 г. и бързо премина от антиевропейски позиции към линия, насочена срещу бежанците и в крайна сметка ислямофобия. Партията с водачи Петри и Йорг Мьотен е представена в половината от провинциалните събрания в Германия и в ЕП.

Германското контраразузнаване пък алармира за нови опити на радикални ислямисти да вербуват привърженици сред бежанците, предадоха световите агенции. Шефът на Федералната служба за охрана на конституцията Ханс-Георг Маасен заяви пред агенция DPА, че са засечени над 340 подобни случая. "Това са само тези, за които имаме информация. Очевидно тези опити за вербуване са повече", коментира Маасен. Той допълни, че правоохранителните органи за предупредили за проблема служителите в бежанските центрове. "Безпокои ни, че салафити и други ислямисти се занимават с вербуване в общежитията за бежанци", поясни Маасен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай