Германия иска втори референдум за Брекзит

Германският министър на правосъдието Катарина Барли изрази днес разочарование от плана на британския премиер Тереза Мей за Брекзит

Германия иска втори референдум за Брекзит | StandartNews.com

Барли изрази днес разочарование от плана на британския премиер Тереза Мей за излизане от задънената улица по въпроса за Брекзит. Великобритания трябва да организира втори референдум, каза германският правосъден министър, цитирана от Ройтерс и БТА.

Вчера Мей заяви, че ще опита да намери изход от безизходицата в парламента, като поиска още отстъпки от ЕС по въпроса за предпазния механизъм за предотвратяване на митнически проверки на ирландската граница.

"Да, разочарована съм. Това не е начинът", каза германският министър пред радио "Дойчландфунк".

Катарина Барли, която има германско и британско гражданство, заяви, че проектоспоразумението с ЕС няма да бъде променяно. В същото време тя добави, че може да бъде направена отсрочка, ако има втори референдум. "Това може да успокои обстановката", каза тя.

Германският министър за европейските въпроси Михаел Рот също изрази разочарование от вчерашните изявления на британския премиер. "Къде е план Б? За един приятел питам...", написа той в "Туитър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай