Неделя,

Германия иска повече мигранти. Какво се случва в страната?

От: Рачо Рачев -
Германия иска повече мигранти. Какво се случва в страната?
A
A
A

Свободна демократическа партия (СвДП) - най-малкият партньор в новото германско коалиционно правителство - ще подкрепи значително увеличаване на миграцията заради нуждите на пазара на труда, съобщи лидерът на партията, цитиран от ДПА.

Това е важно, за да се отговори на търсенето на работна ръка и за да се даде възможност за растеж, а също и да бъдат подсигурени системите за социално подпомагане, каза Кристиан Дюр, който е новият лидер на парламентарната група на СвДП.

"Федералният бюджет сега налива повече от 100 милиарда евро в системата за задължително пенсионно осигуряване под формата на данъчна субсидия. Всички тези искания на пенсионерите са основателни. Но това показва и демографски дисбаланс", каза той.

"Ръководителят на Федералната служба по заетостта каза, че има нужда от имиграция в размер на 400 хиляди души годишно. Аз мисля, че тази цифра е реалистична и искам да го докажа", каза Дюр.

"Първо по отношение на икономическата политика: заедно с Япония ние сме една от страните с най-застаряващо население в света. Сега всички сектори в Германия без изключение се нуждаят от работници. Нашият просперитет зависи от това дали може да се справим с този проблем", подчерта Дюр.

Целта трябва да бъде да се позволи миграция в германския трудов пазар, а не само миграция, която да има единствено достъп до системите за социално осигуряване. Само ако това успее, Германия ще има темпове на растеж, които след това могат да бъдат използвани за инвестиции в образованието, защитата на климата и стабилизирането на системите за социално осигуряване.

Германия трябва да се държи като модерна държава по отношение на миграцията и може да вземе за пример страни като Канада, Нова Зеландия или Австралия за това как да работи по миграционните въпроси.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички