Сряда,

Консулството ни във Франкфурт е с нов адрес

От: Рачо Рачев -
445
Консулството ни във Франкфурт е с нов адрес
A
A
A

Днес 2 ноември 2020 г. Генералното консулство на България във Франкфурт на Майн в Германия започва да обслужва гражданите на нов адрес и при по-добри условия, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Помещенията на консулската служба имат голяма и просторна чакалня, което позволява да се спазва необходимата дистанция, свързана с противоепидемичните мерки срещу COVID-19.

Цялото техническо оборудване като уредите за снемане на биометрични данни, фотоапарати, четци и компютри е обновено, а за още по-голямо удобство на българските граждани броят на гишетата, които ще обслужват сънародниците ни, е увеличен на четири. Едно от тях е предназначено за заверки на документи, а на останалите три гишета ще се издават български лични документи и визи.

Новият адрес на Генералното консулство на Република България във Франкфурт на Майн е Rheinstrasse 29, 60325 Frankfurt am Main. Сградата на генералното консулство не разполага с паркинг, но се намира центъра на града, в района Южен Вестенд и е в непосредствена близост до спирки на градския транспорт - метро и трамвай.

При необходимост от съдействие гражданите могат да се свържат с ГК Франкфурт на тел.: +49 69 509 278 13 26, е-mail: consul.frankfur[email protected], website: https://www.mfa.bg/embassies/germanyfrankfurt


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com