Гавра! Арестуваха Борис Джонсън

Нелеп случай в Нидерландия

Гавра! Арестуваха Борис Джонсън | StandartNews.com

"Фалшив Борис Джонсън бе арестуван за шофиране в нетрезво състояние в Нидерландия", предаде Франс прес.

Инцидентът е станал през уикенда. Задържания пиян шофьор имал у себе си шофьорска книжка на името на Борис Джонсън, която била издадена през 2019 г. и валидна до 3000 година. Върху документа фигурирала и снимката и датата на раждането на бившия британски премиер. Полицията я дефинира като украинска книжка.

Пияният водач се блъснал с колата си в стълб в Гронинген. После той избягал. Когато полицията дошла на мястото на инцидента, в колата открила именно фалшивата шофьорска книжка на името на Борис Джонсън. Самият пиян водач бил намерен в района. Той отказал да се идентифицира и да си направи тест за алкохол. Впоследствие се оказало, че той е от град Зедхор, в района на Гронинген, и е на 35 години. Мъжът бил арестуван, пише БТА.

Засега полицията не може да каже къде е произведена фалшивата шофьорска книжка. Според Кисия Хекстер, журналистка от нидерланската обществена медия НОС и  бивш кореспондент в Русия, подобни шофьорски книжки можели лесно да бъдат купени в магазини за сувенири в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай