Френски журналисти са изчезнали в Сирия

Френски журналисти са изчезнали в Сирия | StandartNews.com

Париж. Двама френски журналисти са изчезнали безследно в Сирия, докато са пътували към размирния град Алепо. Работодателят им - радио Юроп 1, потвърди, че от 24 часа няма връзка с тях. Двамата са идентифицирани като кореспондента на радио Юроп 1 Дидие Франсоа и фотографа на свободна практика Едуар Елиа. Други медии съобщиха, че журналистите са били отвлечени, по свидетелство на техни кореспонденти. Френският бизнес ежедневник "Лез Еко" предаде, че двамата са били отвлечени от четирима въоръжени мъже в близост до Алепо в северна Сирия, шофьорът им е освободен малко по-късно. 

Френският президент Франсоа Оланд настоя за незабавното им освобождаване. "Тези хора не представляват никоя нация. Те са на работа, в стремеж да дадат на света информация. Журналистите трябва да бъдат третирани като журналисти", заяви Оланд по време на тридневното си работно посещение в Япония. 

От миналото лято регионът на Алепо е бойно поле на непрестанни сблъсъци, тъй като там са най-големите укрепления на бунтовниците. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай