Вторник,

Финансовият свят на нокти! Къде е най-богатият китайски банкер

От: СТАНДАРТ -
2449
Финансовият свят на нокти! Къде е най-богатият китайски банкер
A
A
A

Един от най-известните китайски банкери милиардери е изчезнал, съобщиха от компанията му.

Бао Фан, главен изпълнителен директор на China Renaissance Holdings, не е бил открит през последните дни, съобщи фирмата в четвъртък, цитирана от Би Би Си, предаде OFFnews.bg.

Бао е водещ брокер на сделки в Китай. Сред неговите клиенти са водещите технологични компании Didi и Meituan.

Съобщението на фирмата му поднови опасенията за потенциални репресии от страна на Пекин срещу финансови и технологични фигури.

В петък акциите на инвестиционната компания се сринаха, след като тя съобщи на акционерите си, че "не е успяла да се свърже с г-н Бао Фан".

Управителният съвет добави, че не му е известна "никаква информация, която да показва, че липсата на Бао е или може да бъде свързана с бизнеса и/или операциите на групата".

Компанията не уточнява колко време няма връзка с Бао. Китайският бизнес вестник Caixin цитира източници, според които служителите не са успели да се свържат с него от два дни.

Бизнес изданието съобщи също, че президентът на фирмата, Конг Лин, е бил задържан от властите през септември миналата година заради предишната си работа в държавната банка ICBC.

Изчезването на Бао следва изчезването на други високопоставени бизнес лидери в Китай, където не е необичайно ръководителите внезапно да изчезнат от радара с малко обяснения.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com