Фейк нюз? Ротердам опроверга новина за яхтата на Безос

Намирам тази суматоха за доста необичайна, заяви кметът

Фейк нюз? Ротердам опроверга новина за яхтата на Безос | StandartNews.com

Пристанищният нидерландски град Ротердам не е получавал искане за временно демонтиране на исторически мост, за да може да премине суперяхта на основателя на „Амазон“ Джеф Безос, който е един от най-богатите хора в света, съобщиха местни медии.

Кметът на града отрече каквото и да е било решение да е вземано, ден след като говорителка на общината заяви пред АФП, че местните власти са дали зелена светлина на искане на корабостроителницата да се премахне централата секция от моста Конингсхавен, което доведе до масови критики в социалната мрежа.

Гигантската яхта на Безос на стойност 430 млн. евро, построена в Албласердам край Ротердам, е прекалено голяма, за да мине под моста, който датира от 1878 г. и е възстановен след бомбардировка на нацистите през 1940 г.

„Намирам тази суматоха за доста необичайна. Решение все още не е взето, не е подадено и искане за разрешение“, заяви в четвъртък кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб.

Решение ще бъде взето, след като бъде подадено официално искане и бъде направена оценка на влиянието, включително и дали може да бъде направено това без да се нанесат щети на моста, и дали Безос ще плати сметката, посочи градоначалникът, цитиран от БНР. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай