Фестивал на балоните зарадва португалци

Фестивал на балоните зарадва португалци | StandartNews.com

Алентежу. Межуднароден фестивал на балоните се провежда в Португалия. Многоцветни балони с нагорещен въздух изпълниха небето над провинция Алентежу. Фестът се провежда за 17-и пореден път и събира участници от цяла Европа, които ще премерят сили до края на седмицата.

Със своите балони участват 38 отбора от Португалия, Испания, Франция, Великобритания, Белгия, Холандия и Люксембург, съобщава БНТ.

"95% от участниците са чужденци. Тук имаме представители от 9 страни - всичко, което те искат, е едно различно място", обяснява Анибал Соарес, който е организатор на интересното събитие за любителите на балоните.

Всички желаещи на фестивала могат да усетят свободата при пътуването с балон, казват още организаторите и напомнят, че управлението на един балон е доста трудно и за дългогодишните пилоти, които имат възможност за изява в португалската провинция.

"Обикновено знам откъде ще излетя, но нямам представя къде ще се приземя. Винаги е голямо приключение", казва Луис Ферейра, която обича да лети с балон.

Първото издание на фестивала е било през далечната 1997 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай