ФБР: Царнаев е в съзнание и помага на следствието

ФБР: Царнаев е в съзнание и помага на следствието | StandartNews.com

Бостън. Джохар Царнаев, който е заподозрян за бомбената атака на бостънския маратон, е дошъл в съзнание и вече дава показания на следователите, предаде Ей Би Си Нюз, позовавайки се на източник, близък до следствието.

Царнаев е заподозран за експлозиите по време на маратона в Бостън миналата седмица, когато загинаха трима, а над 170 бяха тежко ранени.


Следователите се интересуват от брат му Тамерлан, евентуални съучастници, както и за други възможни терористични атаки и ненамерени  взривни устройства.
Царнаев не може да говори поради рана в областта на устата, така че дава отговори на въпросите в писмен вид.

Междувременно, ФБР  опроверга информацията, съобщена от майката на заподозрените, че е имало контакт с Тамерлан Царнаев след атентата.

Майката на братя Царнаеви, живееща в Чечня, съобщи в неделя, че служители на ФБР са се обадили на Тамерлан след взривовете и поискали да се яви за разговор, предаде ИТАР-ТАСС.

По думите й, тя разговаряла с Тамерлан, след трагичните събития в Бостън. Тогава той й казал, че от ФБР го търсели по повод на подозрения към него и поискали да се яви на среща. Но той отказал и им предложил те да отидат при него, ако смятат че е нужно. След това, по думите й, Тамерлан се обадил малко преди смъртта си на своята съпруга Катрин Ръсел и казал, че с Джохар ги преследват и обстрелват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай