Евакуират Путин! Какъв е тайният план

Проектът носи неофициалното име „Ноев ковчег“ и се работи от пролетта.

Евакуират Путин! Какъв е тайният план | StandartNews.com

Висшето ръководство на РФ разработва план за евакуирането си от страната в случай на поражение във войната срещу Украйна. Това пише, позовавайки се на вътрешни източници, Аббас Галямов – бивш автор на речите на Путин, който в периода 2008 -2010 г. работи в департамента по подготовка на публичните изявления на руското правителство. Според него, върху проекта с неофициалното име „Ноев ковчег“ се работи от пролетта.

Първоначално се е обсъждал Китай като място, където може да се отиде в случай на критичен проблем в РФ. Това предложение е постъпило от милиардера Юрий Ковалчук – собственик на банка „Русия“, когото Министерството на финансите на САЩ определи като „ковчежника на Путин“, пише Галямов. Въпреки това в Кремъл „бързо са се разочаровали“ от перспективата за емиграция в Китай, твърди Галямов. Опасенията на обкръжението на Путин са свързани с начина на мислене на китайците: те „презират другите, особено ако са загубили“. В момента като перспективни дестинации се обсъждат Аржентина и Венецуела, пише Галямов.

Проектът за евакуация във Венецуела, според него, се контролира от ръководителя на „Роснефт" Игор Сечин, който е в добри лични отношения с президента Николас Мадуро. С пряката работа на място се занимава Юрий Курилин, дясната ръка на ръководителя на „Роснефт“, който доскоро беше ръководител на администрацията на компанията, пише Факти.бг. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай