Ето защо жертвите на коронавируса се увеличават

Това се дължи главно на смъртта на възрастни и тежко болни пациенти

Ето защо жертвите на коронавируса се увеличават | StandartNews.com

Нарастването на броя на смъртните случаи от заболяването, причинено от новия коронавирус в китайския град Ухан, се дължи главно на смъртта на възрастни и тежко болни пациенти, съобщи на пресконференция главният лекар на болницата „Джининтан“ в града, цитиран от TACC.

Болницата „Джининтан“ отдавна приема пациенти с пневмония, причинена от новия коронавирус, включително леко, умерено и тежко болни. Сега лекуваме само хора в тежко и критично състояние, което доведе до факта, че абсолютните стойности на смъртните случаи са се увеличили леко. това се случи за сметка на стари хора и тежко болни пациенти “, каза той в отговор на въпрос какво е причинило резкия скок на смъртните случаи, регистриран наскоро.

През изминалия ден броят на смъртните случаи нараства с 254 до 1368 случая, което е максималният еднодневен показател от появата на това заболяване.

На 5 февруари миналата седмица градският комитет по здравеопазване на Ухан в Китай (административният център на провинция Хубей) възложи на стационарните медицински заведения в града да приемат само онези пациенти, чието състояние е оценено като сериозно или критично. В този случай другите пациенти ще бъдат насочени под наблюдението на лекарите във временни изолационни пунктове и полеви медицински центрове. Предприетите мерки се дължат на липса на места в болниците, препълнени заради болестта, причинена от новия коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай