Понеделник,

Ето как действат в Македония при мръсен въздух

A
A
A

И Македония в битка срещу мръсния въздух. Завишените нива на фини прахови частици изпратиха учениците в принудителна ваканция и отложиха началото на втория срок.

Всички ученици от държавни и частни училища няма да посещават учебни занятия днес заради мръсния въздух и лошите метеорологични условия. Решението за отлагане на началото на новия учебен срок беше взето на спешно заседание на представители на министерствата на образованието, на здравеопазването и на околната среда. Ситуацията се следи непрекъснато, като не е изключено ваканцията за учениците да бъде удължена и да се прибегне до нови мерки за справяне с проблема заради замърсяването. 

Прочуване в края на миналата година показа, че югозападната ни съседка е с най-мръсен въздух в цялата Европа. Качеството на въздуха там достига 10 пъти над нормата.  Сред основните причини за това е натовареният пътен трафик и използването на печки на дърва и въглища за отопление.  Заради опасното увеличение на замърсяването на въздуха все повече хора търсят медицинска помощ. Македонското правителство определи амбициозна цел за подобряване на качеството на въздуха с 50% през следващите две години.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички