Сряда,

Ето го шаманът на Путин. Разкри крайната цел на войната

От: Редактор -
68671
Ето го шаманът на Путин. Разкри крайната цел на войната
A
A
A

Населението на Русия, подобно на България, е едно от най-суеверните и вярващи в предсказания и всевъзможни теории на конспирацията страни, които внушават до маниакалност някакво превъзходство над останалия свят, който винаги се сочи като външен враг и заплаха. Така се намира външно оправдание за изостаналостта в сферата на икономиката.

Руската икономика е по-малка от тази на Южна Корея, която обаче не тръгва да променя световния ред.  Едно от внушенията и опорките, които почти всеки руснак вярва е, че Москва е "Трети Рим, а Четвърти няма да има". Друго е панславизма под шапката на Москва. 

В България идеологията се разпространява от години от проруски медии и политици, чиято цел не е скрита - да отдалечат България от европейското й развитие, за да я върнат в орбитата на Москва.

Ето и идеологията, която гради режима на Путин. Неин гуру е философът и социолог Александър Дугин. 

Дугин е под силното влияние на един от първите националсоциалистически идеолози, Хаусхофер, който разработва основните теоретични постановки на Евразийската военна и геополитическа доктрина, като предлага формирането на геостратегическа ос Берлин-Москва-Токио, като алтернатива на Атлантическата харта на англосаксонския свят. При Дугин тази ос обаче е Париж-Берлин-Москва, или всички страни, разположение в Северноевропейската равнина, която се простира от Нормандия до Урал.

Разглежда македонците като самостоятелен етнос и преходен между сърбите и българите.

Разбира се, докато текат военни действия, е рано да се говори за изпълнение на поставените цели, но би било безотговорно изобщо да не се мисли за това. Цената на тази операция е огромна.

Хората умират и ще продължават да умират, уви, все повече и повече, докато се постигне пълна и съкрушителна (необратима!) победа. И тук започва, може би най-важното. За да не изпуснете победа, трябва да имате ясен план за действие.

Следователно да победиш Украйна и да спасиш Украйна е логическо и геополитическо противоречие. Разбира се, възможно е многократно да се отслаби военният потенциал и да се настоява за наказанието на престъпниците от средите на националистите и наказателните части. Но след известно време, ако просто оставите Украйна да бъде – макар и под контрола на промосковските сили, всичко отново ще се върне на мястото си. Има логика в политическите процеси в Украйна.

И въпросът не е в елитите, а в самата държавност. Именно тя възпроизвежда същия модел - още от времето на Галицко-Волинското княжество. Украйна може да бъде само олигархия. Това означава, че тя е обречена да бъде Анти-Империята=

Убеден съм, че решението е в посока създаване на Източнославянски съюз, който да включва Русия, Украйна и Беларус.

Ако украинците и отчасти беларусите откажат да се наричат „руснаци“, вярвайки, че това име се отнася само за великорусите („московчани“), тоест хората, създали Владимирска (Московска) Рус и след това построили Руската империя в световен мащаб, трудно можем да им наложим по-широко тълкуване на термина. Това трябва да се има предвид.

Съюзът на източните славяни ще запази народите, но ще премахне нациите като фиктивни и умишлено провокативни, изкуствени образувания.

Кой ще живее в Русия? Който иска - всички граждани на Източнославянския съюз. Кой ще живее в Украйна или Беларус? Те. Това държава на великорусите ли ще е? Не. Това ще е държава на източните славяни и другите народи, които са свързали съдбата си с тях.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com