Ето го големия щастливец от войната в Украйна!

Кой град се оказа на печелившата страна

Ето го големия щастливец от войната в Украйна! | StandartNews.com

В рамките на седмици след пълномащабното нахлуване на Москва в Украйна вълни от руски граждани пристигнаха в Дубай, за да пребивават и да инвестират парите си в имоти, където да бъдат защитени от западните санкции, пише expert.bg.

Дубай се радва на най-горещия си пазар на недвижими имоти от години в първите месеци на войната. Продажбите в сектора са нараснали с 45% на годишна база през април 2022 година и с 51% през май, по данни на местните власти=

Сделките с имоти в Дубай от началото на годината достигнаха рекорд до края на 2022 г., надминавайки предишни върхови постижения, достигнати през същия период на 2009 г. Според експертите, руснаците са купили най-много имоти сред всички чужди инвеститори в Дубай. 15% от клиентите са от Русия.

"Дубай се възползва от по-високите данъци в Европа и от липсата на сигурност в Лондон, Париж и други европейски градове.", твърди имотният магнат. Дубай е търговската и развлекателна столица на ОАЕ, която се гордее с приблизително 90% емигрантско население и предлага нулев данък върху доходите=

Той е сред най-безопасните градове в света от години, което се дължи до голяма степен на силно ограничителните закони и действащото смъртно наказание, което беше критикувано от много правозащитни организации.

Дубай се превърна в спасителния пристан за руските олигарси. Те са загубили близо 80 милиарда долара от началото на войната. В Дубай обаче от години се избягват международни санкции и никой не задава въпроси, разказва Deutsche Welle. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай