Ердоган с тежки критики към ЕС и ООН

Ердоган с тежки критики към ЕС и ООН | StandartNews.com

Турският президент Реджеп Таип Ердоган е обвинил страните от Европейския съюз в жестокост и диктаторство. Причина за острите му думи е политиката на ЕС да държи границите си затворени през бежанците, бягащи от военните действия в Сирия, съобщава АФП.  

Ердоган се обърнал към публиката на късометражен филм, озаглавен "Милост и справедливост", като казал, че европейските страни са лишени и от двете, когато става въпрос за бежанската криза и войната срещу тероризма. 

"Разликата в реакциите при атентатите в Анкара и Истанбул и нападенията в Париж и Брюксел е олицетворение на несправедливостта", обявил е турският президент в неделя. 

Той е заявил още, че нито една от страните, които твърдят, че се борят с "Ислямска държава", не е накарала терористите да усетят такава загуба, каквато е предизвикала Турция. 

Ердоган не е спестил критики и към ООН - за него организацията демонстрира безмилостен подход към бежанците. По думите му несправедливостта била затвърдена в "ядрото" на ООН - постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН Франция, Великобритания, Русия, Китай и САЩ. 

Турският президент е настоял ООН да започне да представлява мюсюлманите по света, тъй като към момента в Съвета по сигурност нямало нито една ислямска страна, а по света мюсюлманите надхвърлят 1,7 милиарда души. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай