Ердоган взриви Турция! Посланието

Във връзка с балотажа за президент

Ердоган взриви Турция! Посланието | StandartNews.com

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че очаква да спечели предстоящия на 28 май втори тур на президентските избори и e започнал подготовка за него. Това съобщи турският държавен глава в профила си в Туитър, предаде БТА.

Борихме се упорито на първия тур, без провокации, без да обръщаме внимание на натиска, без да се отчайваме, без да се предаваме пред трудностите. Вече започнахме подготовката за 28 май. Сега е време да постигнем още по-голяма победа от постигнатата на 14 май, посочи Ердоган.

Турция очаква от нас да служим, да изпълняваме задълженията си, нашият народ очаква от нас да постигнем целите му. Пострадалите от земетресенията очакват от нас да излекуваме раните им възможно най-скоро. С Божията помощ ще направим така, че 28 май да се превърне в предвестник на „Века на Турция“. Разчитам на вас, каза турският лидер. Той отбеляза още, че вторият тур на изборите ще се проведе на 28 май - ден след 63-ата годишнина от преврата на 27 май 1960 г.

На първия тур действащият турски президент спечели 49,5 процента от гласовете, а лидерът на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу - 44,89 процента. За победа на първи тур кандидатът трябваше да спечели 50 процента плюс един глас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай