Ердоган се срещна с президента на Азербайджан, чака го Путин

Повече информация за срещата не бе оповестена

Ердоган се срещна с президента на Азербайджан, чака го Путин | StandartNews.com

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и азербайджанският му колега Илхам Алиев се срещнаха днес в Самарканд, Узбекистан, предаде Анадолската агенция.

Разговорите на двамата лидери при закрити врата се проведоха в рамките на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС). Повече информация за срещата не бе оповестена.

Вероятно се били обсъдени кръвопролитните сблъсъци по границата между Азербайджан и Армения, посочва Анадолската агенция.

След пристигането си в Самарканд този следобед Ердоган посети историческата джамия Хазрат Хизр, след което присъства на събитие за засаждане на фиданки заедно с лидерите на страните, участващи в срещата на върха.

По време на церемонията по засаждането на дървета Ердоган проведе кратък разговор на крак с президента на Русия Владимир Путин, информира ТАСС.

Планира се утре, 16 септември, да се състои двустранна среща на президентите на Турция и Русия, посочва агенцията.

Очаква се в кулоарите на Срещата на върха на ШОС турският лидер да проведе разговор и с китайския президент Си Цзинпин.

В Самарканд се провежда 22-та среща на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, като Турция участва на президентско ниво за първи път, откакто Анкара получи статут на партньор в диалога на ШОС през 2012 г., отбелязва Анадолската агенция.

Създадена през 2001 г., осемчленната организация има за цел да укрепи приятелските, добросъседските отношения и взаимното доверие между държавите членки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай