Ердоган с нов ход. Как прекръсти Turkish Airlines

Решението за ребрандирането на авиокомпанията било взето в рамките на политиката по признаване на страната на международната сцена

Ердоган с нов ход. Как прекръсти Turkish Airlines | StandartNews.com

На самолетите на турския авиопревозвач Turkish Airlines вече ще има ново име - Türkiye Hava Yolları, съобщи президентът Реджеп Тейип Ердоган. Изразът е същият, но на турски език. Реакцията на политиците от опозицията е, че това е поредното задълбаване в националистическа посока, което само сее раздори в обществото.

"Вече няма Turkey, има Türkiye", цитира думите му Haberturk, предава "Дневник". "На корпусите на нашите самолети ще пишем Türkiye Hava Yolları вместо Turkish Airlines", допълнил той на церемония по извеждането на нов спътник Türksat 5B.

Решението за ребрандирането на авиокомпанията било взето в рамките на политиката по признаване на страната на международната сцена като Türkiye (Тюркие), а не като Turkey (Търки), допълнил Ердоган. В края на 2021 г. бе променено изписването на произведеното в страната на Made in Türkiye. В началото на месеца ООН съобщи, че по искане на външното министерство в Анкара официалното наименование на страната вече ще е Тюркие.

За превозвача това не е съвсем ново - Türk Hava Yolları е било изписвано на самолетите от 1955 г., когато той влиза в Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай