Експерт в Брюксел поема екологията

Експерт в Брюксел поема екологията | StandartNews.com

Заляха с честитки Станислав Анастасов за номинацията му и рождения му ден

Едва ли често се случва номинация за министър в България да предизвика интерес по света и дори да бъде отбелязана в сайта на младежкия либерален интернационал като извънредна топновина. Това се случи в сряда, когато ДПС номинира за министър на околната среда и водите 31-годишния Станислав Анастасов. Роденият в Рудозем млад експерт предизвика възхищението на колегите си от либералния интернационал, които не спряха да го поздравяват заедно с пожеланията за рождения му ден днес. "Стан заслужава това", "висококласна номинация", написа в профила си във Фейсбук бивш зам.-министър на финансите от времето на НДСВ.

Родопчанинът Анастасов влиза в младежките структури на ДПС през 2006 г. Първоначално е експерт в "Политически партии" към Централния съвет на ДПС. След това се издига до секретар по международните връзки в партията на Движението. Междувременно развива блестяща международна дейност, когато е избран за вицепрезидент на Младежкия либерален интернационал. Там участват либерални партии от всички континенти. Като лидер на младежкото ДПС обикаля страната и очевидно печели симпатии от всички младежи в Движението.

Междувременно през 2011 г. е избран за координатор на Балканската либерална мрежа ISEEL. Станислав Анастасов завършва първо 35-а руска гимназия "Добри Войников". След това заминава за Мюнхен, където учи 4 години и завършва информатика в местния Технически университет. Връща се у нас и завършва стопанско управление в СУ "Св. Климент Охридски", а магистратурата му е по политически мениджмънт и публични политики от Нов български университет.
Владее четири езика - английски, немски, руски и сръбски. През 2011 г. е избран за координатор на Балканската либерална мрежа ISEEL, а на последния конгрес на Младежки либерален интернационал (IFLRY) е избран за негов вицепрезидент.

През юли миналата година успява и да намери и своята половинка - красивата Сирма. Семейството за него очевидно значи много, защото дори на плакатите с номера на бюлетината - 29, на ДПС на евроизборите снимката му е от сватбата с прекрасната Сирма, която е завършила Първа английска гимназия.

Анастасов бе под номер 6 в листата на ДПС за евроизборите, но макар и да не успява да спечели евродепутатско място, номинацията му за министър на екологията и водите вероятно ще му даде възможност да реализира идеите си. Той е един от хората, които написват и представят пред Младежкия интернационал идеята за премахването на двойните стандарти в ЕС. Целта е да спре с двойните политики по отношение на решаването на дълговата криза в Гърция. "Искаха да се подпише пак за стабилност, при положение, че много от балканските държави отдавна са затегнали коланите и живеят на прага на бедността, докато такива ограничения за Гърция нямаше", казва тогава Анастасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай