Екшън в Скопие, опозицията срази Ковачевски

Македонският парламент прекрати дебатите за френското предложение

Екшън в Скопие, опозицията срази Ковачевски | StandartNews.com

Македонският парламент прекрати дебатите за френското предложение за започване на преговори за членство на РСМ в ЕС, съобщава БГНЕС. Малко след 19:00 часа българско време председателят на парламента Талат Джафери съобщи, че дебатите ще продължат утре в 12.00 часа българско време.

По време на дебатите със свирки и вувузели опозицията в Собранието заглуши обръщението на премиера Димитър Ковачевски по предложението за преговорна рамка за присъединяване на страната към ЕС.

Ковачевски все пак продължи да говори за бъдещите европреговори и каза, че няма да бъдат застрашени държавните интереси, както и идентичността на гражданите на Република Северна Македония. Да го чуят обаче успяха само депутати от управляващата коалиция, които използваха слушалките за превод.

Накрая част от депутатите от опозицията скандираха "предател", съобщава МИА. 

ВИЖ ОЩЕ: Исторически думи на Фон дер Лайен в Скопие

По-рано към Собранието обръщение отправи и председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Пред македонските депутати тя заяви, че Скопие трябва да направи крачка напред към Европейския съюз и подчерта, че така наречените "македонски език" и "македонска идентичност" се признават от Съюза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай